04.08.2019

Başlangıç : 04.08.2019
Bitiş : 06.10.2019

63 saat / 9 Hafta, 09:00-16:00, Pazar

900TL (YTÜ Öğrencisi 800TL)

YTÜ BEşiktaş Kampüs

Not: 19 Mayıs Pazar günü başlayan eğitim kontenjanı dolmuştur.
04 Ağustos 2019 kontenjanı şu anda müsaittir.

Bu eğitim üniversitemiz dışından katılımcılara da açıktır. Eğitimle ilgili gün, saat, yer ve ücret bilgilerine sayfa başındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz. Eğitime katılabilmek için öncelikle ön kayıt formu doldurmalısınız (sayfanın üstündeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz). Asıl kayıt için gerekli bilgiler ön kayıt sonrası e-posta adresinize gönderilecektir.
Eğitim, Web Tasarıma tamamen yeni başlayanlar, daha önce konuyla hiç ilgilenmemiş olanlar için planlanmıştır.

Web Tasarım Kursuna Katılım İçin Gerekli Ön Bilgi

Web tasarım eğitimine katılım için pratik bilgisayar kullanımı tecrübesine sahip olmak yeterlidir. Örneğin: Klasör, dosya oluşturma; internetten .zip/.rar, fotoğraf gibi dosyaları indirme ve görüntüleme gibi temel işlemleri yapabiliyor olmanız yeterlidir.
Eğitimimizde yaş sınırı yoktur.

Web Tasarım Kursuna Kimler Katılmalıdır?

• Kendisinin veya çevresindekilerin yaptıkları bireysel veya kurumsal her türlü çalışmaya online dünyada yer açmak isteyenler,
  • Evinden serbest olarak iyi gelirli bir ek iş yapmak isteyen bilişime meraklı bilgisayar kullanıcıları,
  • Bilişim alanında edindiği bilgilerine yeni bir kulvar açmak isteyen bilişimciler,
  • Pazar payı gün geçtikçe büyüyen internet pazarından pay almak isteyen girişimciler,
  • Web Tasarımcı, Frontend Geliştirici vb. unvanlarda istihdam ihtiyacı duyan şirketlerde kariyer yapmak isteyen ilgililer,
  • Bu kulvarda kariyer yapmak, kendini geliştirmek isteyen ve kişisel çabayla yıllar alacak bir deneyimi kısa sürede elde etmek isteyenler

Web Tasarım Kursunda Neler Öğreneceksiniz?

• Hedef kitle, ihtiyaç analizi ve özgün fikir üretimiyle başlayan web tasarım sürecinin teknik boyutunda ihtiyaç duyulan bilgiler,
  • Farklı ekran çözünürlüklerine, tarayıcı ve web standartlarına uyumlu tasarım mantığını,
  • Alan adı(domain), barındırma hizmeti(hosting) ve diğer ihtiyaç duyulan hizmetlerin satın alımında gereksinimlere en uygun çözümün araştırılması ve ideal maliyetin ortaya çıkarılmasını,
  • Ortaya çıkan ürünün arama motorlarında en iyi konumu elde etmesi için tasarım sürecinde ve sonrasında uygulanması gereken temel seviye SEO adımlarını,
  • Web Tasarımcılığa teknik boyutu dışında farklı yönlerden bakabilmeyi öğreneceksiniz.

Web Tasarım Eğitim İçeriği

• Internet Teknolojileri Kavramları ve Sunucu İstemci Mimarisi
  • W3C Standartlarına Bakış
  • HTML5 İşaretleme Dili
  • CSS3 Biçimlendirme Dili
  • Bootstrap 4 CSS Frameworku
  • Alan Adı(domain) ve Barındırma Hizmeti(hosting) alımı, maliyetler ve teknik özellikler
  • Web Sitesinin FTP ile Yayınlanması ve İnternete Açılması (FileZilla)
  • Web Tasarım Editörleri ile Çalışmak (Brackets, Notepad++)
  • Her öğrenci eğitim boyunca ödev ve örneklerle anlatılanları uygulayacaktır

Not: Eğitim içeriğinde Wordpress, Joomla, Drupal gibi CMS sistemleri bulunmamaktadır.

Web Tasarım Kursu Gün Saat ve Süre

63 Saat / 9 Hafta | Pazar / 7 saat (09:00 - 16:00)

Web Tasarım Eğitim Ortamı

Dersler, içinde 32 adet PC bulunan fakülte bilgisayar laboratuvarımızda yapılmaktadır. Laboratuvardaki bilgisayarları kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz kendi dizüstü bilgisayarınızı yanınızda getirebilir ve kablosuz ağımızdan yararlanarak sınıfta kullanabilirsiniz.

Web Tasarım Kursu Başlangıç Tarihi

Web Tasarım Eğitimi asgari kontenjan(15 kişi) dolduğu taktirde bu sayfada belirtilen başlangıç zamanında başlar.
Asgari kontenjan dolmadığı durumda(çok nadir) sonraki haftaya ötelenir ve bu durum kayıt yaptıran kursiyerlere bildirilir.

Web Tasarım Eğitimi Sertifika ve Katılım Belgesi

Eğitim sonunda Yıldız Teknik Üniversitesinde Sertifika sınavı düzenlenir.
Bu sınavdan 100 üzerinden 60 ve üzeri puana sahip olan kursiyerler, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanmış ve resmi bir belge olan eğitim sertifikasını almayı hak kazanırlar.
Daha düşük puan alan kursiyerler talep halinde katılım belgesi alabilirler.

Web Tasarım Kursu Kayıt İşlemleri

Web Tasarım Eğitimine katılmak için öncelikle online ön kayıt formundaki bilgileri göndermeniz gerekmektedir.
Online ön kayıt formunu gönderdikten sonra belirttiğiniz e-posta adresine sonraki adımlar hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Eğitim Kimler Tarafından Verilmektedir?

Bu eğitim, konu alanında uzman üniversite öğretim elemanlarımız tarafından verilmektedir. Eğitmenimizle, aklınıza takılan her türlü konuyu tartışmak üzere iletişime geçebilirsiniz.
Eğitmen iletişim bilgileri için tıklayınız

Web Tasarım Kursu Eğitim Modeli

Flipped Classroom Eğitim Modeli

Süreyi daha verimli kılmak için "Flipped Classroom" ( kavram hakkında bilgi için tıklayın) öğretim yöntemi kullanılacaktır. Bundan dolayı eğitime katılacak kursiyerlerin eğitim süresince, yüzyüze eğitim dışında derslere zaman ayırarak, sınıfa hazır halde gelmeleri gerekecektir. Ödevlerle beraber, verilecek öğrenme görevleri için en az kurs ders saati kadar süre ayrılmalıdır.

Online Ön Kayıt Formu için tıklayın