17.11.2018

Eğitim gün ve saatleri:

Cumartesi-Pazar

Saat:13.00-17.00

Bu kursta, orta ve ileri düzey istatistiksel yöntemlerin kullanımını ve sonuçların yorumlanması öğretilmektir. Kursta aşağıda belirtilen yöntemlerin teorik bilgisi ile birlikte hipotezlerin nasıl kurulması gerektiği, ne tür değişken ve veri toplanacağı ve SPSS paket programı ile nasıl değerlendirileceği öğretilecektir. Bu kurs sonucunda kursiyerlere orta ve ileri istatistik yöntemlerini kullanarak tez, makale, proje ve rapor yazabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Bu kursa temel düzeyde istatistik bilgisine sahip lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası öğrenciler, akademik çalışma yapan kişiler, Araştırma geliştirme (AR-GE) çalışanları, insan kaynakları çalışanları, TKY(Toplam kalite yönetimi) temsilcileri, özel sektörde istatistiksel analize ihtiyaç duyanlar katılabilir. Temel istatistik bilgisi ise üniversitemizde verilen temel istatistik kursunu tamamlayarak edinilebilir.

1-Regresyon Analizi Yöntemleri

(Doğrusal regresyon, Doğrusal olabilen regresyon, Lineer olmayan regresyon)

2-Path Analizi, Aracı Analizi

3-Lojistik Regresyon Analizi