22.06.2019

6 hafta/42 saat

900TL

YTÜ BEşiktaş Kampüs

Bu eğitim üniversitemiz dışından katılımcılara da açıktır. Eğitimle ilgili gün, saat, yer ve ücret bilgilerine sayfa başındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Eğitime katılabilmek için öncelikle ön kayıt formu doldurmalısınız (sayfanın üstündeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz).

Asıl kayıt için gerekli bilgiler ön kayıt sonrası e-posta adresinize gönderilecektir.

Eğitim, üniversite dışından katılımcılara da açıktır.

Eğitimin yaş sınırı yoktur.

Web Tasarım ve Kodlama tecrübesi bulunan fakat JavaScript'e başlamak isteyen yazılımcılar bu eğitime katılabilir. Kurs daha önce hiç programlama deneyimi bulunmayan, yalnızca HTML ve CSS bilgisi olan kişiler için planlanmıştır.

JavaScript günümüzde artık yalnızca web sitelerinin tarayıcı tarafında değil aynı zamanda sunucuda da programlama yapılabilecek alt yapıya kavuşmuştur. Aynı zamanda hibrit mobil uygulamalarda da kullanılmakta olan güçlü bir programlama dili haline gelmiştir. Yazılım sektöründe en çok aranan yetenekler arasında ilk sıralara kadar yükselmiştir.

Programlama ve kodlama becerisi de çağımızda ve gelecekte çocukların sahip olması gereken nitelikler arasına girmiştir.

Bu eğitim, daha önce kodlama/programlama tecrübesi olmayanlar için idealdir. Programlama dillerinin ve programlama mantığının temelleri aynıdır. Herhangi bir programlama dili öğrenerek, dillerin temel konseptini ve işleyişini öğrenmiş olursunuz.

• Programlamanın temelleri
  • Tarayıcı Consolu ve Çıktı Alma
  • Değişken ve Sabitler
  • let, var ve const Anahtarları
  • Veri Tipleri
  • Tip Dönüşümleri
  • Operatörler
  • Karşılaştırma Operatörleri
  • Mantıksal Operatörler
  • Koşullu Yapılar
  • Döngüler
  • Fonksiyonlar
  • Nesneler
  • BOM(Tarayıcı Nesne Modeli)
  • Tarayıcı Nesneleri ile çalışmak
  • DOM(Doküman Nesne Modeli)
  • Doküman Nesneleri ile Çalışmak
  • Bazı Web API'lerini İnceleme

Sınıfın yukarıdaki temel konularda ilerlemesine bağlı olarak ek konular ve uygulamalar eklenecektir.

Eğitim Süresi

Eğitim 6 hafta, günde 7 saat, toplam 42 saat ders olarak işlenecektir.

Eğitim Gün ve Saatleri

Cumartesi, 09:00 - 16:00 arası

Eğitim Ortamı

Dersler, içinde 32 adet PC bulunan fakülte bilgisayar laboratuvarımızda yapılmaktadır. Laboratuvardaki bilgisayarları kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz kendi dizüstü bilgisayarınızı yanınızda getirebilir ve kablosuz ağımızdan yararlanarak sınıfta kullanabilirsiniz.

Kursun Başlama Koşulları

Asgari kontenjan dolmadığı durumda sonraki haftaya ötelenir ve bu durum kayıt yaptıran kursiyerlere bildirilir.

Sertifika ve Katılım Belgesi

Eğitim sonunda Yıldız Teknik Üniversitesinde Sertifika sınavı düzenlenir.

Bu sınavdan 100 üzerinden 60 ve üzeri puana sahip olan kursiyerler, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanmış ve resmi bir belge olan başarı sertifikasını almayı hak kazanırlar.
Daha düşük puan alan kursiyerler talep halinde katılım belgesi alabilirler.

Online ön kayıt formunu gönderdikten sonra belirttiğiniz e-posta adresine sonraki adımlar hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Bu eğitim, konu alanında uzman üniversite öğretim elemanlarımız tarafından verilmektedir. Eğitmenimizle aklınıza takılan her türlü konuyu tartışmak üzere iletişime geçebilirsiniz.
Eğitmen iletişim bilgileri için tıklayınız

Online Ön Kayıt Formu için tıklayın